محمدرضا ارجمند اظهار داشت: با وجود اتمام 24 ساعته بارندگی همچنان در هر ثانیه 780 مترمکعب به حجم آب در سدهای استان اضافه می شود که البته از این میزان به مرور کم می شود وی با بیان این که در برخی مناطق از جمله قیر در زمان اوج بارندگی، ورودی لحظه ای سد سلمان فارسی 2 هزار و 500 مترمکعب برثانیه بود افزود: اگر سدهای استان نبودند این حجم بارندگی خسارات جبران ناپذیری به فارس وارد می کرد و از همین جا می توان به موهبت وجود سد در استان پی برد. ارجمند درخصوص وضعیت سدهای استان، گفت: سدهای فارس 2 میلیارد و 852 میلیون متر مکعب گنجایش ذخیره آب دارندکه تاکنون یک میلیارد و378میلیون مترمکعب آب در این سدها جمع شده و باعث پر شدن 48/3 درصد از ظرفیت سدهای استان شده است.
وی افزود: از یک میلیارد و 378 میلیون متر مکعب آب موجود در سدهای استان، 486 میلیون متر مکعب آن حجم مرده آب است و فقط 901 میلیون متر مکعب قابل استفاده است.
به گفته وی: در سد درودزن با گنجایش 993 میلیون متر مکعب تنها 352 میلیون متر مکعب آب جمع شده که از این میزان 330 میلیون متر مکعب آن حجم مرده آب است و فقط 22 میلیون مترمکعب از آب موجود در این سد قابلیت استفاده دارد.
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای فارس اضافه کرد: در سد ملاصدرا با گنجایش ذخیره سازی 440 میلیون متر کعب آب، 78 میلیون متر مکعب آب ذخیره شده که 60 میلیون متر مکعب آن حجم آب مرده است.
ارجمند ادامه داد: در سد سلمان فارسی با 970 میلیون مترمکعب گنجایش ذخیره آب، 800 میلیون مترمکعب آب موجود است و در سد تنگاب فیروزآباد نیز با گنجایش 130 میلیون متر مکعب آب، 69 میلیون مترمکعب آب ذخیره سازی شده است.
به گفته وی، حجم آب مرده در سد سلمان فارسی 70 میلیون مترمکعب و در سد تنگاب فیروزآباد 4 میلیون مترمکعب است.
مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای فارس اضافه کرد: در سد رودبال نیز با 82 میلیون متر مکعب گنجایش ذخیره آب 76 میلیون متر مکعب آب رد آن موجود است که 10 میلیون متر مکعب آن حجم مرده است.
وی با تاکید بر این که آب مرده برای پایداری سدها باید در پشت سدها ذخیره شود. ادامه داد: در بارندگی های اخیر، سد رودبال در حال سرریز شدن بود که به ناچار دریچه سد را باز کردیم تا آب بدون شتاب و بی آن که به مناطق اطراف صدمه ای بزند از مخزن سد خارج شده و در رودخانه جاری شود.
وی با بیان این که همچنان 18 مترمکعب آب بر ثانیه در حال اضافه شدن به سد رودبال است افزود: در سد درودزن 42 مترمکعب بر ثانیه، ملاصدرا 6 مترمکعب بر ثانیه، سلمان فارسی 650 مترمکعب بر ثانیه و تنگاب فیروزآباد 64 مترمکعب آب در حال اضافه شدن به ذخایر موجود در پشت سدهاست.
ارجمند درخصوص وضعیت در سد سیوند و ایزدخواست نیز گفت: حجم ذخیره آب در این دو سد به دلیل نبود باردنگی مناسب در حوضه آبریز اطراف آن چندان چشمگیر نیست.
وی بیان داشت: در سد سیوند که گنجایش 225 میلیون مترمکعبی دارد تنها یک میلیون و 800 هزار مترمکعب آب جمع شده و در سد ایزدخواست که 12 میلیون متر مکعب گنجایش دارد حدود نیم میلیون متر مکعب آب ذخیره شده است.
ارجمند بیان داشت: حجم آب مرده در سد سیوند باید 10 میلیون متر مکعب و ایزدخواست 2 میلیون مترمکعب باشد. این در حالی است که حجم آب موجود در این سدها حتی کفاف پایداری شان را هم نمی دهد.