مهندس دهقانی مدیر عامل شرکت آب منطقه ای فارس گفت: مقوله آب امروز در سطح کشور به عنوان مهمترین بحث و دغدغه همگان مطرح می باشدوجلسه حاضر فرصت مناسبی به منظور پاسخگویی به سوالات و آشنایی اعضا کارگروه در خصوص وظایف و فعالیتهای وزارت نیرو در سطح استان و کشور می باشد.
وی اشاره کرد: ما باید منابع آب را برای نسل آینده مدیریت و از طرفی امنیت غذایی نسل امروز را تامین کنیم.
استان فارس دارای 10 درصد از آب تجدید پذیر کشور میباشد و با توجه به وقوع دوره طولانی خشکسالی در سطح استان با مشکلاتی رو به رو هستیم.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای فارس اظهارداشت: مهمترین موانع تولید مواد غدایی آب می باشد. در حال حاضر آب تجدید پذیر کشور به 100 میلیارد مترمکعب کاهش یافته که با مصرف 85 درصد از مقدار یاد شده متاسفانه در رتبه اول می باشیم ودر حال حاضر بزرگترین دغدغه و اولویت وزارت نیرو، تامین آب شرب شهرها می باشد.
وی گفت:طی سه سال گذشته با همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی موفق به پر و مسلوب المنفعه نمودن 5626 حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان شده ایم.
مهندس صالح جهرمی افزود: مقادیر بسیار زیادی از آب، صرف تولید مواردی از قبیل غذا، کاغذ و غیره میشود. این مقدار آب علیرغم حجم زیاد، معمولا از سوی هیچ یک از مصرف کنندگان به دلیل نامحسوس بودن مد نظر قرار نمیگیرد، اما نقش بسزایی در تولید، مصرف و تبیین چشم انداز منابع آب در دسترس بشر دارد.
دکتر امانی معاون قائم مقام رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان گفت:
مقوله سلامت و آب به واسطه ارتباط تنگاتنگ باید در یک چارچوب دیده و از فلسفه تشکیل این جلسات که به منظور بهبود همکاری بین بخشی در حوزه سلامت میباشد، به خوبی استفاده نماییم وانسان فقیر و بدون شغل نمیتواند سالم باشد. از طرفی آب مایه حیات است و از شروط لازم زیرساختهای توسعه. با شرایط موجود مبحث آب یک موضوع بین بخشی است و همانند سلامت که 70 درصد حوزه مسائل و مشکلات وابسته به بخشهای دیگر می باشد، در حوزه آب نیز به صراحت 75 درصد مسائل از طریق سایر بخشها قابل حل خواهد بود.
وی اشاره کرد: شاخصهای کیفی آب روز به روز دچار کاهش شده و احتمال شیوع بیماری های عفونی از این منظر بیوشیمی و بیولوژیک افزایش یافته است که این موضوع امنیت سلامت جامعه را تحت شعاع قرار خواهد دادومی توان به صراحت اعلام نمود امنیت آب بسیار مهمتر از امنیت غذا بوده و نسبت به آن اولویت دارد. لازمه این اهمیت تببین ساختار مناسب در خصوص اصلاح الگوی مصرف و تغییر الگو کشت میباشد،در اولین گام باید به گونه ای عمل کنیم که ارزش آب در میان تمامی افراد جامعه چه به لحاظ مادی و چه به لحاظ معنوی افزایش یابد.