عمليات آبگيري سد ملاصدرا آغاز گرديد
عمليات آبگيري سد ملاصدرا ،امروز در سالروز ورود پربركت امام خميني(ره) به ميهن اسلامي و در مراسمي با حضور دكتر زرگر معاون وزير نيرو در امور آب، آغاز شد.
به گزارش شبكه خبري آب ايران،دكتر زرگر در اين مراسم ضمن تبريك به مردم و مسئولان براي آبگيري شدن سد ملاصدرا در مدت زمان كمتر از سه سال، گفت: خوشحالم كه با تلاش مستمر مسئولان شركت آب منطقهاي فارس و همكاري و همراهي مردم منطقه و مسئولان محلي و استاني، سد ملاصدرا كه هم به لحاظ مدت زمان كوتاه انجام كار و هم استفاده از منابع مالي خارجي از سدهاي نمونه كشور به شمار ميرود، به مرحله آبگيري رسيده است.
معاون وزير نيرو در امور آب، با اعلام اين مطلب كه بخش آب كشور به دليل كمبود بارندگي و فاصله زماني بارندگيها توجه ويژهاي را ميطلبد، اظهار داشت: به همين دليل آب به عنوان محور چهارم در كشور مد نظر قرار گرفته و حمايت از اين بخش را در بررسي بودجه سال 85 شاهد هستيم.
دكتر زرگر با اشاره به اينكه تاكنون 86 سد و 800 هزار هكتار شبكه آبياري و زهكشي در كشور احداث شده است، گفت: با ساخت اين تعداد سد توانستهايم 10 ميليارد متر مكعب آب استحصال و بهرهبرداري كنيم.
وي در ادامه تصريح كرد: در سال جاري 10 سد با حجم 8/1 ميليارد متر مكعب يا آبگيري و يا بهرهبرداري شده و تا پايان سال نيز 4 سد ديگر با حجم 600 ميليون متر مكعب آبگيري يا بهرهبرداري ميشود و پيشبيني شده است كه با اعتبارات اختصاصيافته به بخش آب، در سال 85 حدود 15 سد آماده آبگيري يا بهرهبرداري شود.
معاون وزير نيرو در امور آب، خاطرنشان كرد: مجموعه اين كارها نشانگر فعاليت مداوم دستاندركاران بخش آب است و با اين روند طي 2 سال آينده هر 5 يا 6 ماه شاهد آبگيري يا بهرهبرداري از يك سد خواهيم بود.
معاون وزير نيرو، درخصوص سد ملاصدرا، گفت: پروژه سد و نيروگاه و شبكه ملاصدرا يك پروژه 150 ميليون دلاري است.
در ادامه مراسم مهندس رضازاده استاندار فارس با ابراز خرسندي از آبگيري سد ملاصدرا در قالب برنامه زمانبندي، گفت: اجراي پروژه ملاصدرا در اين مدتزمان كوتاه نشاندهنده اين است كه انجام كار با شيوههاي جديد، صرفهجويي زماني و پتانسيلهاي موجود امكانپذير است و ما توانايي انجام كارهاي بزرگ را داريم.
مهندس خليل رضائيان مدير عامل شركت آب منطقهاي فارس، بوشهر، كهگيلويه و بويراحمد نيز در اين مراسم، اظهار داشت: سد ملاصدرا در مدت 45 ماه به 95 درصد پيشرفت فيزيكي رسيده است كه اين رقم با توجه به هواي سرد منطقه و بارش برف كه باعث تعطيلي 3 ماه در هر سال ميشد تحسين برانگيز است.
وي اجراي پروژه را حاصل كار دو پيمانكار ايراني و چيني ذكر كرد و افزود: در بخش بدنه سد، تزريقات، سيستم انحراف و سرريز، شركت ملي ساختمان و در بخش ساخت نيروگاه و تونل آببر به آن، شركت چيني كاتيك هر دو با رقم اعتبار كمتر از 100 ميليون دلار به اجراي پروژه پرداختهاند.
رضائيان حجم بتونريزي را 200هزار متر مكعب، خاكريزي را 2 ميليون و 800 هزار متر مكعب، حجم حفاري را 2 ميليون و 500 هزار متر مكعب و طول تزريقات تحكيمي را 30 هزار متر مكعب عنوان كرد و گفت: كل پروژه 87 درصد پيشرفت داشته كه 95 درصد در بخش ساختمان و 80 درصد آن در نيروگاه ميباشد.