شورای حفاظت منابع آب استان فارس باحضوراستانداروسایراعضاء درمحل استانداری فارس وبامحوریت سازگار باکم آبی برگزارشد

استاندار فارس که ریاست شورای حفاظت منابع آب رابرعهده دارددراین شورا تاکیدکرد: صرفه جویی و مصرف بهینه آب کشاورزی یک رسالت همگانی است و باید نهادینه شود و در این زمینه نهادها و دستگاه های مسئول باید همسو و متوازن و همگام عمل کنند.

رییس شورای حفاظت از منابع آب استان اشاره کرد: دستگاه ها از عملکردهای جزیره ای در زمینه مصرف آب پرهیزکنند.

مهندس تبادارگفت: نباید جهاد کشاورزی راه خودش را برود و آب منطقه ای و محیط زیست هم راه خودشان را بروند، اهداف در این حوزه باید همسویی داشته باشد، سازمان های دولتی در این رابطه همگام باشند تا تصمیم گیری ها دوام و قوام داشته باشد.

استاندار فارس بیان کرد: البته دراین زمینه خطاهای بسیاری اتفاق افتاده است ، این همه توصیه می شود که شلتوک کاشته نشود ، اما همین نا همسویی ها باعث کاشت شلتوک در بسیاری از مناطق فارس شده است.

تبادار اضافه کرد: امسال در شهرستان ممسنی اغلب کشتزارها به ذرت اختصاص یافت، در حالی که ذرت بیشترین آب بری دارد، این ثمره همین ناهمسویی ها است.

استاندار فارس گفت:ادعا برای صرفه جویی و مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی به تنهایی کافی نیست، البته برخی برنامه ها اثر بخش بوده اما اشتباهاتی نیز رخ داده است.

تبادار اضافه کرد: ناهمسانی و نابسامانی منابع آبی باید با عدد و رقم و اندازه دقیق اعلام شود، صرفه جویی و بهره وری از آب، روش های گلخانه ای، نصب کنتور، کشت جایگزین و پر کردن چاه ها ی غیرمجازباید با عدد و رقم و اثر بخشی هر برنامه به مردم اعلام شود.

استاندار فارس ادامه داد:الزام قانونی این است که کشاورزی با نصب کنتور همراه باشد ، چرا دراین رابطه الزام قانونی نداریم؟ این موضوع باید توسط دستگاه های مسئول و نمایندگان مجلس دنبال شود.

تبادار گفت : بخشداری ها فرمانداری ها ، سازمان های مردم نهاد و ائمه جمعه و جماعات باید در یک مسیر حرکت کنند،اگر چاهی جایی پر و بسته شد نباید گروهی اصرار کنند که چرا بسته شده و به داد مردم برسید، این ناهمسویی ها به ناهنجاری اجتماعی منجر می شود.

استاندار فارس افزود: دستگاه ها باید به تکلیف در حوزه صرفه جویی و مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی عمل کنند، مواردی که ضرورت دارد و باید اجرایی شود با عزم همگانی و با همسویی اجرایی شود. اعدادی که اعلام می شود در رابطه با صرفه جویی در آب کشاورزی باید پایش و راست آزمایی شود ، این آمار باید به دقت بررسی و اطلاع رسانی کمی شود تا در جامعه اثر بخشی و امید ایجاد کند.

تبادار با بیان اینکه با گفتار درمانی نمی توان مشکل آب را حل کرد گفت: اینکه صرفا به کشاورز بگوییم کلزا بکارد و شلتوک نکارد کافی نیست، باید همه تمهیدات برای کاشت و فروش و عرضه محصول جایگزین به بازار اندیشیده شود،کشت کینوا(نوعی دانه روغنی شبیه برنج) می تواند در جاهایی از استان فارس از جمله شهرستان خرامه که مقرون به صرفه است جایگزین کشت های آب بر شود، این رویکردی علمی و مطالعه شده است و باید توسط دستگاه ها دنبال شود.

وی بیان کرد: نمایندگان استان فارس در مجلس باید در زمینه مصرف بهینه و حفاظت از منابع آب خلاء های قانونی را ببینند و رصد و برای حل آن چاره اندیشی کنند.

وی افزود: دستگاه های متولی موضوع آب و همچنین نخبگان دانشگاهی و کارشناسان باید پیشنهادات خود را به صورت مستند به قانون گذار ارایه دهند.

استاندار فارس با اشاره به اینکه برنامه سازگاری با کم آبی از طریق استان فارس در سطح ملی مطرح می شود، گفت: در تدوین این برنامه باید همه جوانب و پیشنهادها، راهکارها و چالش ها در نظر گرفته شود.

کد خبر: 1165
  تاریخ خبر : 4 مهر 1397
 1037
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 29
  • بیشترین بازدید همزمان : 399
  • بازدید امروز : 4,173
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,726,264
  • آخرین به روزرسانی : 5 دی 1403 14:19:02
  • شناسه IP شما : 18.225.98.39

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : شیراز، بلوار ارم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای فارس
  • کدپستی : 7143683685
  • تلفن : 07132252093
  • فاکس :
  • پست الکترونیکی : info[at]frrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :