استان فارس دربخش آب نیاز به تخصیص اعتبار ویژه دارد

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب کشور در شیراز با اشاره به اینکه 15 درصد کسری مخازن آب زیرزمینی کشور و حدود 730 میلیون متر مکعب، مربوط به استان فارس و بسیار خطرناک است، گفت در سال‌های گذشته وابستگی آب شرب استان فارس به منابع زیرزمینی خیلی زیاد بود و ما به همین دلیل اکثر طرح‌های مربوط به آب شرب استان را به تأمین و انتقال از آب‌های سطحی اختصاص دادیم.

محمد حاج رسولی‌ها در جلسه مشترک کشاورزی، ستاد احیاء تالاب‌ها و شورای حفاظت و سازگاری با کم‌آبی، در استانداری فارس در خصوص اعتبارات طرح‌های آبی این استان گفت: در بودجه سال 98 نسبت به سال گذشته، 66 درصد افزایش اعتبار برای طرح‌های استان فارس رقم خورد که این افزایش برای کل طرح‌های شرکت مدیریت منابع آب کشور 22 درصد بود.
وی علت این افزایش را مساعدت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه بودجه و همچنین وجود سه سد مهم در حال ساخت استان یعنی سد نرگسی، سد هایقر و سد کوار دانست.


مشاور وزیر نیرو افزود اعتبار مصوب سال 97 برای سد نرگسی، 50 میلیارد ریال بود که ما تلاش کردیم از سایر ظرفیت‌های قانونی 220 میلیارد ریال دیگر به این طرح اختصاص داده شود. ما در مجموع به 800 هزار میلیارد ریال بودجه جهت تکمیل طرح‌های سد و شبکه انتقال کشور نیازمندیم که با لحاظ سد پارسیان، 30 هزار میلیارد ریال آن جهت تکمیل طرح‌های شرکت آب در استان فارس نیاز است که راهکاری نداریم جز اصلاح مسائل اقتصادی آب.
حاج رسولی‌ها همچنین درباره اختلاف کاذب برخی آمارها بین سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب توضیح داد که این اختلاف 15 تا 20 درصدی ناشی از محاسبه میزان مصرف آب کشاورزی در سازمان جهاد کشاورزی و محاسبه میزان آب توزیع و رهاسازی شده در شرکت آب منطقه‌ای است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس نیز در این جلسه با برشمردن چالش‌های آبی استان، چالش اصلی و پاشنه آشیل استان را مصرف 79 درصدی کل مصارف آب استان از آب‌های زیرزمینی عنوان کرد و گفت این مصرف در همه بخش‌ها بالاست و به عنوان مثال، کلان‌شهر شیراز با یک و نیم میلیون نفر جمعیت، تنها کلان‌شهر کشور است که بیش از 70 درصد از آب شرب آن از آب‌های زیرزمینی تأمین می‌شود.
وی افزود چالش بزرگ دیگر و مرتبط با چالش قبلی، وابستگی بخش بزرگی از جمعیت استان به کشاورزی است که ناچارند با وجود کمبود منابع آبی، اراضی کشت و باغات را توسعه بدهند.
دهقانی چالش دیگر را عدم تناسب سرمایه‌گذاری در استان با نیازهای ما در تأمین و توزیع آب معرفی کرد به گونه‌ای که باعث طولانی شدن اجرای طرح‌ها است که آنها را از ارزش اقتصادی انداخته است. مسئله دیگر تقریبامجانی بودن آب است که باعث شده همت لازم از طرف کشاورز جهت افزایش راندمان آبیاری به کار گرفته نشود و این راندمان متأسفانه خیلی پایین است.


وی ادامه داد مسئله دیگری که با آن مواجه هستیم این است که بخش‌هایی از استان‌های همجوار استان فارس از جمله بوشهر، یزد، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد و خوزستان به منابع آب این استان وابسته هستند و این باعث درگیری‌هایی در بالادست و پایین‌دست این منابع شده است.
مدیر عامل شرکت آب منطقه‌ای فارس گفت با توجه به مسائل ذکر شده، استان فارس نیاز به تخصیص اعتبارات ویژه در بخش آب دارد و باید تلاش بیشتری جهت کاهش استفاده از آب‌های زیرزمینی و توقف توسعه کشاورزی و افزایش راندمان آبیاری و ترویج کشت گلخانه‌ای صورت گیرد. همچنین لازم است دریاچه‌های فارس نیز مانند دیگر دریاچه‌های کشور دیده شوند.  
در این جلسه،اعضای کمیسیون آب و کشاورزی مجلس شورای اسلامی، جمعی از نمایندگان استان در مجلس، استاندار و مدیران و کارشناسان سازمان‌های مربوطه استان و نمایندگان تشکل‌های کشاورزی و محیط زیست حضور داشتند.

کد خبر: 1214
  تاریخ خبر : 23 خرداد 1398
 791
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 22
  • بیشترین بازدید همزمان : 399
  • بازدید امروز : 1,193
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 6,723,284
  • آخرین به روزرسانی : 5 دی 1403 14:19:02
  • شناسه IP شما : 3.138.179.120

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : شیراز، بلوار ارم، شرکت سهامی آب منطقه‌ای فارس
  • کدپستی : 7143683685
  • تلفن : 07132252093
  • فاکس :
  • پست الکترونیکی : info[at]frrw.ir
  • پیامک :
  • تلفن گویا :