اولين جلسه فصلي مديران شركت آب منطقه اي فارس در سال جاري برگزار شد.
اولين جلسه فصلي مديران شركت آب منطقه اي فارس در سال 88 با حضور كارشناسان موسسه تحقيقات آب و مركز ملي تحقيقات و مطالعات باروري ابرها وابسته به وزارت نيرو در محل اين شركت برگزار شد.
در اين جلسه فريد گلكار كارشناس مركز باروري ابرها به ارائه گزارش در خصوص مباني علمي باروري ابرها و نحوه اجراي چندين پروژه انجام شده توسط اين مركز در مناطق شمالي و فلات مركزي ايران پرداخت.
مهندس گلكار با تذكر اين مطلب كه باروري ابرها در دنيا يكي از عملياتهاي تعديل آب و هوا مي باشد گفت: اين مراكز در مناطقي از دنيا كه بارندگي زياد است در راستاي كاهش بارندگي عمل مي كنند و در مناطقي نيز با تگرگ زدايي و مه زدايي در جهت تعديل آب و هوا اقدام مي كنند.
مهندس گلكار با بيان اينكه تنها 3% از آب موجود در كره زمين آب شيرين است كه از طريق بارندگي تجديد مي شود تصريح كرد: در پروسه باروري ابرها در يك منطقه تنها 10% بارندگي در نتيجه اجراي چنين پروژه هايي است بنابراين نمي توان توقع داشت با اجراي طرح باروري ابرها ميزان كمبود بارندگي در سطح وسيعي جبران شود.
در ادامه مهندس خليلي مدير پروژه باروري ابرها در استان فارس درخصوص عملكرد مركز باروري ابرها در استان فارس با ارائه توضيحاتي اظهار داشت: در سطح استان فارس از 122 هزار كيلومتر مربع حدود 70 هزار كيلومتر مربع تحت پوشش پروژه باروري ابرها قرار گرفته است وي در خصوص انتشار اين خبر اشتباه كه بروز بارندگي دربرخي از كشورهاي همسايه بدليل اجراي طرح باروري ابرها در ايران بوده است گفت: بارش حاصله از باروري ابرها تنها محدوده مشخصي از يك منطقه را شامل مي شود و تاكنون آنچه تحت عنوان باروري ابرها در فلات مركزي ايران انجام شده منجر به وقوع بارندگي در سطح همين مناطق كشور شده است.
در پايان مهندس رضائيان مديرعامل شركت آب منطقه اي فارس ضمن تشكر از ارائه اطلاعات علمي توسط سخنرانان گفت: كوتاهي در امر اطلاع رساني موجب بروز توقعات نادرست در مردم
مي شود. وي افزود: آگاهي رساني به مردم در كنار اجراي طرحهاي علمي نظير پروژه هاي باروري ابرها ضمن رفع ذهنيت غلط مردم باعث اطمينان آنان به عملكرد مسئولين امر مي گرد. وي با اشاره به اين مطلب كه با اجراي طرحهاي باروري ابرها مشكل خشكسالي رفع نمي شود تصريح كرد اگر بنا بود با اجراي چنين طرحهايي مسأله خشكسالي مرتفع گردد تاكنون اين كار در كشورهاي توسعه يافته كه پيشينه بيشتري در اين خصوص دارند انجام شده بود.