گروه های مردم نهاد بر فرهنگ سازی مصرف بهینه آب تاثیر بسزایی دارند.
بر اساس این گزارش، نبی ا... مرادی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل محیط زیست استان گفت : گروه های مردم نهاد با توجه یه اینکه برآمده از بطن جامعه و لایه های زیرین اجتماع هستند می توانند کمک بسیار شایانی در امر مهم فرهنگ سازی و حفاظت از محیط زیست پیرامونی داشته باشند.
ایشان اضافه کرد با توجه به اینکه مقوله آب به عنوان پایه اصلی محیط زیست محسوب می شود، لذا حفظ و حراست از آن با کمک گروه های مردم نهاد(سمن ها) می تواند موثر واقع شود.
امیرحسین مشکین فام مجری طرح احیا و تعادل بخشی و رئیس گروه پایش منابع آب شرکت آب منطقه ای نیز ضمن سپاسگزاری از حضور نمایندگان سازمان های مردم نهاد و پذیرش دعوت شرکت مشاور پروژه فرهنگ سازی، اطلاع رسانی و آموزش مصرف بهینه آب گفت در میان پروژه های 15 گانه طرح مهم احیا و تعادل بخشی، پروژه فرهنگ سازی را می توان در عرض سایر پروژه ها از جمله بکار گیری گروه های گشت و بازرسی، پروژه انسداد، پروژه نصب کنتور بر روی کلیه چاه ها و .... لحاظ کرد .
مشکین فام اضافه کرد بر این اساس مقوله فرهنگ سازی مهم تلقی می شود و می توان امیدوار بود بهره برداران عزیز در کلیه بخش های شرب و بهداشت ، صنعت و خدمات و کشاورزی با سر لوحه قرار دادن فرهنگ غناعت و صرفه جویی در مصرف آب نهایت دقت و همکاری را داشته باشند .
مجری طرح احیا و تعادل بخشی اضافه کرد سازمان های مردم نهاد با توجه به نفوذ کلام خوبشان در اجتماع و در میان بهره برداران بخصوص صاحبان چاه های کشاورزی می توانند در مقوله فرهنگ سازی کمک رسان دولت باشند.
در ادامه مجید تقی خانی دبیر شبکه تشکل های محیط زیست و منابع طبیعی استان فارس طی سخنانی آموزش بهره برداران را بسیار مهم تلقی کرد .
تقی خانی ادامه داد چنانچه دوره های آموزشی برای بهره برداران و صاحبان چاههای کشاورزی برگزار شود سازمان های مردم نهاد می توانند در برگزاری و آموزش فرهنگ مصرف بهینه آب همچنین توصیه به رعایت الگوی کشت و سایر مواردی که منجر به صرفه جویی در مصرف آب می شود کمک کنند.
در پایان نشست محمد جواد نعمت اللهی از انجمن محیط زیستی ایران زیبا گفت سازمان های مردم نهاد درخصوص ارتباط گیری با جامعه هدف و اصلاح الگوی مصرف آب در بخش های کشاورزی ، آبیاری فضای سبز،آب شرب شهری و ... پیشنهاداتی ارائه داد.