دشت پريشان در جنوب باختري استان فارس در شهرستان كازرون واقع گرديده است. مساحت اين دشت 135 كيلومتر مربع و متوسط ارتفاع آن از سطح دريا حدود 960 متر مي باشد. اين دشت داراي آب و هواي گرمسيري بوده و ميانگين بارندگي ساليانه آن 435 ميليمتر است.
بر اساس آخرين آمارگيري انجام شده طي سالهاي 88 و 89 تعداد كل چاههاي موجود در اين دشت 897 حلقه، چشمه ها 19 دهنه و قنوات يك رشته بوده است كه در نتيجه بروز خشكساليهاي پي در پي تعداد 89 حلقه چاه و 12 دهنه از چشمه ها خشك گرديده اند. همچنين بررسي هاي انجام شده بر روي سطح آب چاههاي پيزومتري نشان دهنده افت سطح آب كل سفره به ميزان 7 متر در طي دوره 15 ساله اخير مي باشد كه به وضوح بيانگر وضعيت نامساعد سفره ياد شده است.
كارشناسان مسئول در چنين شرايطي راههاي زير را پيشنهاد مي نمايند:
1- با همكاري جدي كشاورزان از حفر چاههاي جديد غيرمجاز جلوگيري بعمل آيد.
2- روش هاي آبياري سنتي به روش هاي نوين تغيير يابد.
3- كشتهاي گلخانه اي جايگزين روشهاي سنتي و قديمي شده و توسعه يابند.
4- صنعت توسعه يابد.
توصيه اي به كشاورزان:
در حال حاضر سطح آب زيرزميني بسياري از دشتهاي ايران و بخصوص دشتهاي استان فارس روندي معنادار و البته نامحسوس كاهش پيدا كرده است كه اين اتفاق گوياي عدم تناسب ميزان عمق آب با ميزان برداشت است. بي ترديد در صورت ادامه اين روند دشتها با فرآيند ناگوار و غيرقابل احياء فرونشست بستر مواجه خواهند بود كه در اين صورت خسارات فراواني به زيرساختهاي كشاورزي، دامداري، مراتع و باغها و نهايتاً بر وضعيت معيشتي مردم ساكن در دشتها وارد خواهد شد. شايسته است براي برون رفت از اين وضعيت بحراني، كشاورزان و باغداران عزيز با اعمال مديريت صحيح بر منابع آب موجود و در دسترس خود نسبت به جلوگيري از حادث شدن اين واقعيت تلخ اقدام نموده و با بكارگيري نظرات كارشناسان مسئول و اعمال تمهيدات موثر از توسعه بي رويه كشاورزي سنتي غيرمتناسب با اقليم منطقه خودداري نمايند. اميدواريم با عملياتي شدن اينگونه راهكارهاي اصولي توسط كشاورزان و باغداران اين استان و بلكه ديگر استانهاي كشورمان همواره شاهد آبادي و عمران به جاي ناكامي و بحران در دشتهاي اين مرز و بوم باشيم. انشاءاله