رئيس گروه آبرساني شهري شركت آب منطقه اي فارس:
آبرساني به شهرهاي بالاي پنجاه هزار نفر از وظايف اين شركت است
گروه آبرساني شهري، متولي و مسئول پيگيري كليه طرحهاي آبرساني مطرح در سطح شركت آب منطقه اي فارس است كه مسئوليت بررسي و ارائه راه حل كارشناسي در خصوص آب كافي و مناسب شرب شهرها و روستاهاي فاقد اين آب را با تعامل و هماهنگي و جلسات مستمر با شركت هاي آبفاي شهري و روستايي بر عهده دارد.
مهندس نوذر جلالي با بيان اين مطلب افزود: بررسي زيرساخت ها، امكان سنجي، نحوه انتقال، توليد و توزيع آب در كليه مناطق تحت پوشش استان، بررسي و بازديد از پروژه هاي موفق آبرساني كشور به عنوان الگو و اخذ تجربيات و راهكارهاي مطرح شده در پروژه هاي موفق، با انجام جلسات و رايزني در ساير استانها و وزارت نيرو و شركت مادر تخصصي آب و فاضلاب كشور، از ديگر وظايف اين گروه است كه در جهت ايجاد تعامل و هماهنگي با ساير بخش ها صورت مي گيرد.
وي بررسي و نظارت كارفرمايي بر طراحي، ساخت و نصب تجهيرات هيدرومكانيكال سدهاي ساخته شده و در حال احداث در حوزه فعاليت شركت آب منطقه اي را از جمله فعاليتهاي اين گروه در بعد تخصصي برشمرد.
رييس گروه آبرساني شهري افزود: طي سالهاي گذشته طرحهاي متعدد آبرساني توسط اين شركت اجرا شده كه مهم ترين آنها عبارتند از آبرساني به شهرها و روستاهاي حاشيه خليج فارس از سد كوثر، آبرساني به شهر شيراز (خط 1)، آبرساني به لارستان از سد سلمان فارسي، آبرساني به شهرهاي ني ريز، آباده، فسا، مرودشت، كازرون، و آبرساني به شهرهاي مهر و لامرد از خط محرم.
مهندس جلالي در خصوص طرحهاي در دست اجرا توسط اين سازمان، به طرح بزرگ و حياتي خط دوم آبرساني به شهر شيراز از سد درودزن اشاره كرد و در رابطه با ديگر طرحها افزود: آبرساني به شهر جهرم و قير از سد سلمان فارسي، آبرساني به شهر سورمق، و آبرساني به فيروزآباد از منابع زيرزميني از ديگر طرحهاي در دست اجرا توسط گروه آبرساني شهري شركت آب منطقه اي فارس است.
وي گفت: طرحهاي آبرساني داراب، زرين دشت، فسا و استهبان از سد رودبال، و آبرساني به ارسنجان از سد سيوند از جمله طرحهايي هستند كه موفق به اخذ مجوز گرديده و در سال جاري داراي موافقت نامه و مبلغ قابل توجهي در قالب تخصيص مصوب شده اند. مهندس جلالي در ادامه، از آغاز عمليات اجرايي كليه طرحهاي فوق الذكر در سال جاري خبر داد.
رييس گروه آبرساني شهري، به بزرگترين طرح آبرساني اجرا شده توسط اين شركت و يكي از بزرگترين طرحهاي آبرساني كشور اشاره كرد و گفت: اين طرح جمعيتي در حدود 2 ميليون و 300 هزار نفر در پنج استان جنوبي كشور را پوشش مي دهد. در اين راستا بخشي از شهرهاي استان كهكيلويه و بويراحمد و خوزستان، بيش از 90 درصد استان بوشهر و بخشي از استانهاي فارس و هرمزگان محدوده اين طرح را شامل مي شوند.
وي با اشاره به اينكه، اين طرح در سالهاي 87 و 89 به عنوان طرح برتر در سطح كشور شناخته شده است افزود: محدوده طرح در جنوب ايران و حد فاصل سد كوثر در شمال بهبهان تا حاشيه خليج فارس از بندر ديلم تا بندر لنگه به طول 762 كيلومتر را در بر مي گيرد و از بزرگترين اثرات اجتماعي آن مي توان به جلوگيري از مهاجرت بسياري از مردم اين منطقه به شهرها اشاره كرد.
مهندس جلالي با تأكيد بر اينكه تا كنون پروژه توزيع آب با اين ابعاد، ميان 5 استان با گويش ها و فرهنگهاي مختلف نداشته ايم گفت: اين امر سبب شده تا اين پروژه در عرصه بين المللي نيز مطرح گردد.
وي به يكي از طرحهاي بزرگ آبرساني در حال ساخت اين شركت اشاره كرد و اظهار داشت: طرح آبرساني به شيراز (خط دوم)، از اواخر نيمه دوم سال 90 آغاز شده و طي مدت 48 ماه، با اعتباري بالغ بر 2 هزار ميليارد ريال در حال اجراست. جلالي افزود: اين طرح، مشتمل بر 80 كيلومتر خط لوله فولادي است كه به منظور پاسخ به نياز بخشي از آب شرب جمعيت حدود 2 ميليون نفري شهر شيراز و آباديهاي مسير اجرا ميشود.