حفاظت و بهره برداري نيازمند مراقبت ويژه و نيروي متخصص صبور در اين حوزه است
مهندس محمودرضا عراقي با بيان اين مطلب در جلسه معاونت حفاظت و بهره برداري شركت آب منطقه اي فارس افزود: آب منطقه اي فارس، با همه كمبود اعتبارات، در بخش حفاظت و بهره برداري عملكرد بسيار خوبي داشته و در اين سالها جوان تر شده است. علاوه بر اين، حضور نيروهاي باتجربه در كنار جوانان متخصص اين شركت را به يكي از موفق ترين شركتها در حوزه مديريت منابع آب تبديل نموده است.
معاون حفاظت و بهره برداري شركت مديريت منابع آب ايران با اشاره به اهميت اين حوزه و اينكه در سال جاري با كاهش بودجه در بخشهاي عمراني روبرو هستيم خاطرنشان كرد: ما در حال پيگيري بحثهاي تعادل بخشي، تجهيز نقاط، مرمت سازي و ... هستيم و با تشكيل كميته فني در خصوص كنتورهاي هوشمند، در پي دقيق تر شدن و استاندارد نمودن اين كنتورها در سطح كشور خواهيم بود.
عراقي با تاكيد بر اينكه وجود بانك اطلاعاتي به عنوان ضرورتي اجتناب ناپذير در اين حوزه مطرح
مي شود خواستار همكاري بيشتر شركتهاي زير مجموعه مديريت منابع آب كشور شد و ايجاد و توسعه يك بانك اطلاعاتي در حوزه حفاظت و بهره برداري را ضروري برشمرد.
وي اضافه كرد: جلسات انسجام بخشي وزارت نيرو بحث پساب ها و دادن آنها به بخش خصوص به شدت مورد توجه بوده و در حال پيگيري است و اميدواريم تمهيدات موثري در اين خصوص انديشيده شود.
مهندس مهرزاد احساني نيز با اشاره به اينكه در آخرين سفر خود به استان، وضعيت خشكسالي را بسيار بحراني ديده گفت: امروز خرسندم كه با بهبود وضعيت بارندگي، نشاط و شادي دوباره به ميان مردم بازگشته و بهبود وضعيت توزيع آب استان به خوبي قابل مشاهده است.
مديركل دفتر بهره برداري از تاسيسات انتقال و توزيع آب شركت مديريت منابع آب كشور با اشاره به اينكه سدها و تاسيسات آبي از اهميت بالايي در كنترل منابع آب برخوردارند افزود: پيدا كردن جانمايي سد كار دشواري است بنابراين در خصوص تغييرات فيزيكي سد درودزن بايد برنامه ريزي سريع صورت گيرد.و اعتبار مستقلي جهت علاج بخشي در نظر گرفته شود.
وي وسعت و عملكرد حوزه حفاظت و بهره برداري در استان را بي نظير برشمرد و افزود: با وجود اينكه اين معاونت در فارس بيشترين پراكندگي و پخش نيرو در استان را دارد اما به خوبي توانسته است اين حوزه وسيع را مديريت نمايد.
مديرعامل شركت آب منطقه اي فارس نيز با اشاره به اينكه بحث آب و حفاظت از منابع آبي يكي از مهم ترين مسايل كشور است خاطرنشان كرد: اگر زماني گفته مي شود جنگ آينده، جنگ بر سر آب است اين امر هم اكنون حتي به شكل شديدتري در بخشهاي محلي در حال مشاهده است. بنابراين ضرورت توجه بيشتر به منابع آبي و مديريت صحيح آن بيش از گذشته احساس مي شود.
مهندس حميدرضا دهقاني با اشاره به اينكه كار در حوزه آب كاري مقدس است اضافه كرد: يكي از كارهاي حضرت علي (ع) نيز حفر چاه و وقف منابع آبي بوده و ما مفتخر به فعاليت در اين حوزه و خدمت به مردم هستيم.
دهقاني ضمن تشكر از همكاراني كه در كشور در اين حوزه فعاليت مي كنند، انتقال اطلاعات، تبادل نظر و سفرهاي بيشتر را مثمر ثمر خواند و ابراز اميدواري نمود اين تبادل نظرها، در آينده نيز به شكل گسترده تري ادامه يابد.
مهندس صالح جهرمي نيز در ادامه ضمن ارائه گزارشي از وضعيت منابع آبي استان، با اشاره به كاهش بارندگي استان طي پنج سال گذشته، وضعيت مصرف سالانه آب فارس را 10 ميليارد متر مكعب برشمرد و افزود: حدود 94 درصد مصرف آب استان در بخش كشاورزي صورت مي گيرد كه اين امر در كنار اضافه برداشت از آبهاي زيرزميني سبب به مخاطره افتادن وضعيت دشتها و منابع آبي شده است.
وي ابراز اميدواري نمود با مديريت بهتر منابع آبي و همكاري كشاورزان و باغداران، مشكلات ناشي از خشك شدن باغ ها و مزارع در اثر كم آبي، نشست زمين در اثر كاهش حجم مخازن آبهاي زيرزميني، ايجاد محدوديت در مصارف كشاورزي و صنعت و شرب كاهش يابد و از افزايش هزينه هاي تامين انرژي مثل برق و سوخت در اثر پائين رفتن سطح آب جلوگيري شود.