نوذري نژاد:
براي رسيدن به توسعه پايدار بايد راههاي برقراري ارتباط صحيح با كشاورزان را بياموزيم
كارگاه آموزشي مقدمات برقراري ارتباط با روستاييان از سوي دفتر تجهيز منابع مالي و مشاركتهاي مردمي آب منطقه اي فارس برگزار شد.
در اين كارگاه كه با هدف انتقال تجربيات شركتهاي مهندسين مشاور و اساتيد دانشگاه در رابطه با مسائل اجتماعي و فني و راههاي مقابله با مشكلات در پروژه ها برگزار گرديد، مهارتهاي ارتباطي و آسيب شناسي اجتماعي مسائل فني در طرحهاي اجرا شده مورد بررسي قرار گرفت.
مهندس نوذري نژاد با اشاره به اهميت مطالعات اجتماعي و فني در طرحها، به منظور بهره برداري صحيح و مديريت اين بخش گفت: مشاركت به عنوان اصل اجتناب ناپذير در طرحها اهميت دارد و جلب مشاركت آب بران سبب مي شود فرايند دشوار انتقال آب به كشاورزان با موفقيت انجام شود.
مدير دفتر مشاركتهاي مردمي اين شركت با بيان اينكه اصلي ترين راه ممكن براي رسيدن به توسعه پايدار آشنايي گروههاي مشاور و كميته هاي راهبري مختلف با راههاي برقراري ارتباط صحيح و آسيب شناسي فني طرحهاي آبي است خاطرنشان كرد: اين فرايند زمان بر و دشوار تنها با صبر و حوصله و پيگيري گروههاي مشاور قابل انجام است. اميدواريم اين كارگاهها بحثهاي مطالعات اجتماعي را راهبري كند و مشاورين با توجه جدي به مصوبات اين كارگاهها، دفتر مشاركتها را در اجراي صحيح طرحها همراهي كنند.
دكتر محمدرضا محمدجاني، استاد دانشگاه و عضو كار گروه اجتماعي دفتر مشاركتهاي مردمي، با تأكيد بر اينكه نگاه ويژه به مردم و مطالبات آنها در هر كار مشاركتي از اهميت بالايي برخوردار است افزود: اولين گام در هر كار مشاركتي برقراري ارتباط با مخاطبين است و ترويج مشاركتي به عنوان يك اصل مهم در جهت ايجاد اعتماد به منظور شكل گيري فرايند يادگيري متقابل بايد مورد توجه قرار گيرد.
محمدجاني، تركيب سني، جنسيتي و تخصصي مناسب را از جمله ويژگيهاي يك تيم مطالعاتي خوب برشمرد و با اشاره به هماهنگي، همدلي و دوستي به عنوان ديگر ويژگيهاي اين تيم گفت: تجهيز تيم به اطلاعات پايه سبب كسب اعتماد كشاورزان مي شود و اين فرايند، اهميت حضور تسهيلگران اجتماعي و آگاهي به زبان و فرهنگ مردم بومي را در طرحها خاطرنشان مي سازد.
مهندس باجووند نيز در ادامه به مشخصه هاي تيم مطالعات اجتماعي براي ايجاد رابطه با جامعه بهره بردار اشاره كرد و صداقت، راستي، تعامل، آراستگي ظاهر و صراحت بيان را از مهمترين معيارهاي يك گروه مناسب جهت انجام مطالعات اجتماعي دانست.
در پايان نيز دكتر قربانيان، آسيبهاي اجتماعي طرحهاي فني اجرا شده را مورد بررسي قرار داد و درخصوص پيامدهاي منفي طراحي نامناسب شبكه هاي آبياري و زهكشي سخن گفت.