سامانه انحراف آب سد نرگسی آماده بهره برداری است
مهندس عبدالصاحب موسوی با اعلام این خبر گفت: با توجه به فعالیتهای انجام گرفته در احداث سد نرگسی و آماده بودن تونلهای انحراف به منظور تغییر مسیر آب رودخانه و ایجاد شرایط اجرایی بدنه سد در بستر رودخانه، سامانه انحراف آب سد آماده بهره برداری است و این سامانه به صورت دو تونل با دو تراز ورودی مختلف طراحی شده که هر دو تونل در تکیه گاه چپ قرار گرفته است.
مهندس موسوی در رابطه با سیستم انحراف آب سد نرگسی افزود: تونل سمت چپ با طول 439 متر و تراز ورودی 903 متر از سطح دریا بعد از انحراف به آبگیر تحتانی تغییر کاربری خواهد داد، تونل سمت راست نیز به طول 407 متر و با تراز ورودی 910 متر از سطح دریا پس از انحراف به عنوان راه دسترسی استفاده می شود که قطر داخلی هر دو تونل 8/5 متر است.
وی همچنین اضافه کرد: تونل سمت راست به عنوان جاده دسترسی و در زمان اجرا ی سد با اجرای یک خط لوله به قطر 700 میلی متر برای تامین آب زراعی انهار سنتی موقت استفاده خواهد شد. میزان بتن ریزی سامانه انتقال 30 هزار متر مکعب بتن و میزان میلگرد مصرف شده 1900 تن است.
مجری طرح سد و نیروگاه نرگسی درباره فعالیتهای انجام شده در طرح سد نرگسی گفت: تجهیز کارگاه، تجهیز و نصب ماشین آلات تولید شن و ماسه، دستگاههای مرکزی بتن، انبار و تعمیرگاه از جمله فعالیتهای انجام گرفته تا دی ماه 93 است.
وی با بیان اینکه جاده های سرویس داخل کارگاه به طول 18 کیلومتر احداث گردیده، احداث جاده دسترسی به محل سد، اجرای خط انتقال برق و آب مصرفی کارگاه از فاصله 8 کیلومتری با حفر چاه عمیق 350 متری را از دیگر بخشهای عملیات اجرایی سد نرگسی خواند و به خاکبرداری 900 هزار متر مکعب از مجموع 2/1 میلیون متر مکعب اشاره کرد.
موسوی با اشاره به کنترل و مهار سیلاب، تامین آب کشاورزی اراضی پایین دست به عنوان اهداف این طرح، تامین آب شرب و صنعت کازرون، فراشبند و منطقه صنعتی زاگرس جنوبی، تامین آب زیست محیطی و تولید انرژی برقابی را از دیگر اهداف طرح برشمرد و با بیان اینکه حجم مخزن سد 113 میلیون متر مکعب است حجم آب تنظیمی را 226 میلیون متر مکعب در سال عنوان کرد.
وی پیشرفت در خاکریزی فرازبند و بخشی از پوسته سد را قابل توجه برشمرد و پیشرفت 30 درصدی طرح را با توجه به حفاری و تزریق، کارهای فولادی و بتنی و حفاری در فضای روبسته مربوط به تونل های انحراف، نیروگاه و گالری های پیرامونی مطلوب ارزیابی نمود.
موسوی مقدار هزینه اجرای فعالیتهای انجام شده در پروژه سد نرگسی تا این تاریخ را بالغ بر 40 میلیارد تومان اعلام کرد و میزان اعتبار مورد نیاز برای اجرای باقیمانده عملیات شامل سد، نیروگاه و بند تنظیمی پایین دست را120 میلیارد تومان عنوان نمود که در صورت تامین اعتبار ظرف 3 سال به اتمام خواهد رسید.