مهندس باریده:
افزایش دما دلیل عمده کاهش باران مفید در کشور است
گردهمایی مشترک مدیران حوزه ستادی و دفاتر مطالعات پایه منابع آب شرکتهای آب منطقه ای اصفهان، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، فارس، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان در شرکت آب منطقه ای فارس برگزار شد.
در این گردهمایی که با هدف تدوین برنامه عملیاتی مطالعات و تبادل تجارب مدیران و کارشناسان دفاتر مطالعات پایه منابع آب جنوب کشور در شیراز برگزار گردید؛ مدیرعامل شرکت آب منطقه ای فارس با بیان اینکه استان فارس 37 درصد نسبت به میانگین بلندمدت بارندگی عقب تر است، شدت و زمان بارندگی را در میزان موثر بودن آن ضروری دانست و افزود: بارندگی نامناسب و کاهش روان آب ها پاسخگوی نیاز آبی استان نیست. بنابراین باید از روشهای سنتی و قدیمی جدا شده و روشهای نوینی برگزینیم.
مهندس حمیدرضا دهقانی در نشست 6 حوضه مطالعاتی جنوب کشور از کارشناسان مطالعات پایه منابع آب خواست با کمک مدیران، مشاورین و طراحان، تحقیقات به سمتی حرکت داده شود که مطالعات با خطای کمتر و هزینه پایین تر انجام گیرد.
مهندس محمود باریده رییس گروه مطالعات آبهای سطحی مدیریت منابع آب کشور نیز با اشاره به وضعیت روان آبها در کشور، مطالعات پایه منابع آب را وسیله مناسبی برای تحلیل های جامع تر در این حوزه دانست و ضمن تحلیل آخرین وضعیت منابع آب در کشور گفت: علی رغم بارش های مناسب در فروردین ماه سال جاری، مشکل کمبود منابع آب بر جای خود باقی است.
مهندس باریده افزود: طبق بررسی های به عمل آمده در 6 حوضه آبریز کشور، خشک بودن حوضه ها، افت سفره های آب زیرزمینی، تبادل آبخوان و افزایش دما سبب شده بارندگی ها تنها رطوبت خاک را تامین کند و آنچه به باران مفید تعبیر می شود اتفاق نیفتد.
رییس گروه مطالعات آبهای سطحی مدیریت منابع آب کشور با بیان اینکه در ابتدای سال آبی جاری در مهر ماه 93 شاهد بارندگی قابل توجهی در کشور بودیم خاطرنشان کرد: میانگین 21 میلی متر بارندگی در کشور، پس از سال 61 باز هم اتفاق افتاد و انتظار می رفت با ترسالی روبرو شویم؛ اما افزایش دما و کاهش بارش ها طی دو ماه دی و بهمن 93، پیش بینی ها را با مشکل روبرو ساخت و با توجه به اینکه یک سوم بارندگی ها باید در این دو ماه صورت گیرد با افزایش دمای بیش از 5 درجه در کشور، روان آب نداشتیم.
وی همچنین از توجه جدی به تکمیل شبکه های سنجش منابع آب طی سه سال آینده خبر داد.
در ادامه برنامه های عملیاتی دفاتر مطالعات پایه منابع آب شرکتهای آب منطقه ای جنوب کشور بررسی شد و برنامه نهایی تدوین گردید.