از سوی شرکت آب منطقه ای فارس:
مهندس حسین صالح جهرمی در نشستی خبری در حاشیه بازدید از محل جمع آوری ادوات حفاری غیرمجاز توقیف شده توسط شرکت آب منطقه ای فارس از شناسایی 340 حلقه چاه غیرمجاز در صدرا، گویم، قلات و دوکوهک خبر داد و در این خصوص خاطرنشان کرد: در حال گرفتن مجوز قضایی جهت پر کردن این تعداد چاه غیرمجاز هستیم.
معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای با اشاره به 70 هزار چاه مجاز و 22 هزار چاه غیرمجاز در استان فارس گفت: تعداد چاههای غیرمجاز کشور 384 هزار حلقه چاه است؛ که حدود 6 درصد از چاههای غیرمجاز و 17 درصد از چاههای مجاز کشور در استان فارس قرار دارد.
وی با اعلام این خبر که در سال 93، 1100 حلقه چاه غیرمجاز در فارس پر شده است گفت: این تعداد 22 درصد از چاههای پرشده غیرمجاز کشور را شامل می شود.
صالح جهرمی خاطر نشان ساخت در راستای حفاظت از منابع آب زیرزمینی موجود، از تیرماه سال 93 تاکنون به هیچ یک از چاههای غیرمجاز فارس سوخت رسانی انجام نشده است.
وی در رابطه با وضعیت دریاچه پریشان و چاههای غیرمجاز اطراف آن گفت: تا شعاع چهار کیلومتری درپاچه پریشان 900 حلقه چاه مجاز و غیرمجاز وجود دارد که 400 حلقه آن غیرمجاز است و در زمستان 93، 210 مورد آن پر شد. اما متاسفانه با توجه به اینکه بارندگی شهرستان کازرون در سال آبی جاری(93-94) به حدود 40 درصد متوسط بلند مدت آن رسیده کاهش (300 میلی متری) نتایج ملموسی حاصل از این اقدام ضربتی حاصل نگردیده است..
معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای به برخی از چاههای مجاز در استان اشاره کرد که ازدیاد برداشت بیش از حد مشخص شده در پروانه داشته اند و بر این اساس آب منطقه ای با آنها در قالب تقلیل منصوبات برخورد کرده است و دستگاههای حفاری غیرمجاز توقیف گردیده است.
صالح جهرمی تصریح کرد: در دو سال گذشته 58 دستگاه حفاری برقی در فارس توقیف شده، طی این مدت یکهزار و 184 کمپرسور غیرمجاز توقیف شده، یکهزار و 715 چاه مجاز نیز تقلیل منصوبات گردیده و 1896 حلقه چاه غیرمجاز نیز پر و مسلوب المنفعه شده است.
وی راهکار مهم جلوگیری از اضافه برداشت آب از چاههای غیرمجاز کشاورزی رانصب کنتورهای هوشمند آب و برق بر روی آنها دانست و به نصب 11 هزار کنتور هوشمند در فارس و کسب مقام نخست کشور توسط این استان در این رابطه اشاره کرد.