در یک دهه گذشته
مدیر امور آب شهرستان لامرد گفت: وجود سازندهای گروه فارس که اغلب گچی و نمکی و مارنی هستند، منابع آب زیرزمینی این شهرستان را تحت تأثیر قرارداده و در غالب مناطق، باعث تخریب کیفیت آب زیر زمینی و سطحی چشمه ها و قنوات موجود گردیده است بطوریکه در حال حاضر سختی متوسط منابع آب زیر زمنی موجود در شهرستان 6000 است.
مهندس مرتضی فانی با اشاره به اینکه افت سطح آب زیرزمینی در دشت ممنوعه لامرد در یک دوره سه ساله از سال 91 تا 93به میزان 56/0 متر است افزود: این امر سبب کسری حجم مخزن آبخوان تا 84/18- میلیون متر مکعب شده است. همچنین افت سطح آب زیر زمینی در دشت ممنوعه بیرم - علامرودشت در یک دوره هفت ساله از سال 86 تا93 به میزان 67/2 متر بوده که کسری حجم مخزن آبخوان 1/11- میلیون متر مکعب را به دنبال داشته است.
مدیر امور آب شهرستان لامرد تشویق و ترغیب بهره برداران منابع آب کشاورزی به حرکت در جهت تغییر کاربری و جایگزینی تدریجی صنعت و خدمات به جای کشاورزی را تدبیر مناسبی برای مدیریت بهتر منابع موجود دانست و با بیان اینکه خرید چاههای کشاورزی کم بازده و پر و مسلوب المنفعه نمودن آنها راهکار موثری در این رابطه است گفت: در رابطه با تغییر کاربری و جایگزین نمودن صنعت به جای کشاورزی، این اداره توصیه ها و تشویق های لازم را به بهره برداران منابع آب کشاورزی در دستور کار خود قرار داده است.
وی تصریح کرد: در موارد اندک و به صورت محلی نیز چنانچه تخلفی صورت پذیرد گروه های گشت و بازرسی با همکاری دستگاههای قضایی و انتظامی اقدام به رفع تخلف مینمایند.
فانی در رابطه با نصب کنتورهای هوشمند در این منطقه گفت: مکاتبات لازم در خصوص معرفی، نصب و کالیبراسیون کنتورهای هوشمند آب و برق طبق درخواست بهره برداران منابع آب زیر زمینی صورت پذیرفته است.