مهندس خلیل رضائیان با بیان وضعیت خشکسالی و کمبود آب فارس، نصب کنتورهای هوشمند و فرهنگ سازی در این زمینه را ضروری دانست و با اشاره به اینکه این کنتورها امسال باید روی چاههای مجاز نصب گردد افزود: چاههای غیر مجاز باید به هر قیمتی پر شود و فرمانداران هم بدانند در این خصوص آب منطقه ای فارس و دادگستری بسیار جدی است و سایر دستگاهها در اجرایی نمودن این عملیات باید تعامل و همکاری کنند.
معاون امور عمرانی استانداری فارس ضمن تأکید بر اصلاح روشهای آبیاری در کنار نصب کنتورها، فرهنگ سازی و نقش بهره برداری در مدیریت مصرف بهینه آب را حائز اهمیت خواند و خاطر نشان کرد: در قدم اول باید به کشاورز گفته شود که محدوده و دشتی که در آن در حال کشاورزی است چقدر محدودیت و ظرفیت دارد تا برداشت بیشتر نداشته باشد؛ در این راستا فرهنگ سازی و رسیدن به فهم مشترک ضروری است و حداکثر برداشت آب آن چیزی است که در پروانه ذکر شده است.
رضائیان آگاهی رسانی در این خصوص را خدمت به کشاورز عنوان کرد و از فرمانداران خواست در این زمینه پیش قدم باشند، چرا که نصب این کنتور ها حرکتی است در جهت ایجاد تعادل میان منابع و مصارف که برقراری توازن بین منابع آب زیرزمینی و برداشت از آنها را منجر می گردد.
وی بر توجه به مقدورات تاکید کرد و افزود: در شرایط موجود با توجه به امکانات، منابع مالی و توانایی های وزارت نیرو و کشور باید اهداف را عملیاتی سازیم و باتوجه به مقدوراتمان در زمینه مقابله با اضافه برداشت آب و نصب کنتورهای هوشمند با همراهی و همدلی پیش رویم.
رضائیان، نگه داشتن اندازه و نگهداری از منابع موجود را گامی موثر در اقتصاد مقاومتی و قانون مداری بر شمرد و در این راستا نصب کنتورهای هوشمند مطابق با مقدورات موجود را یکی از راههای جلوگیری از برداشت بیش از حد مجاز از منابع آب زیرزمینی عنوان کرد.
مهندس حمیدرضا دهقانی نیز ضمن ارائه گزارشی در خصوص نصب کنتورهای هوشمند در استان، اجرای این طرح را با نصب 10 هزار کنتور در شهرستان داراب، ارسنجان و سروستان موفقیت آمیز دانست و از مردم فهیم استان خواست تصمیمی را که به نفع آنان و مدیریت کشت آنهاست بپذیرند و در این مورد همکاری کنند.
مدیر عامل آب منطقه ای فارس، نصب کنتور را گامی موثر در کنترل اضافه برداشت و مقابله با مرگ دشت دانست و رعایت قانون را با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری واجب شرعی عنوان کرد.
وی اولویت بندی نقاط آسیب پذیر دشتهای استان را از سوی همه دستگاهها ضروری برشمرد و از آنان خواست همگی در اجرای قوانین و طرح احیاء و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی با یکدیگر همسو و همگام حرکت کنند.
در ادامه دکتر قاسمی رییس جهاد کشاورزی استان نیز تعامل و همکاری در نصب کنتورهای هوشمند را وظیفه همه دستگاه های اجرایی فارس در کنار آب منطقه ای خوانند و حرکت هماهنگ در اجرای تعادل بخشی را در استان اساسی دانست.