مهندس رضاییان:
مهندس خلیل رضاییان با تاکید بر اینکه در موضوع خشکسالی دچار مشکل هستیم، خاطرنشان کرد: در سال های گذشته اگر روی نگهداشت 60 درصد آب تجدید پذیر سرمایه گذاری کرده بودیم امروز این مشکلات را نداشتیم .تا قبل از خشکسالی در استان فارس 13 میلیارد مترمکعب آب تجدید پذیر بوده است اما هم اکنون ما برنامه ریزی ها را روی هشت میلیارد متر مکعب آورده ایم، قوانین ما مربوط به سال 61 و حداقل 34 سال پیش است، باید این قوانین را به روز رسانی کنیم، نمایندگان باید قانون کارآمد و به روز در حوزه آب تصویب کنند .
وی گفت: قانون گریزی در مجموع یک ضد ارزش است و باید تدابیری اندیشیده شود تا هزینه تخلف در این حوزه بالا برود.
معاون امور عمرانی استانداری فارس متوسط بارندگی امسال در استان فارس را 27.5 میلیمتر اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با سال گذشته در چنین روزی 85 درصد کاهش نشان می دهد، حدود یک دهه خشکسالی در استان فارس حاکم است، ما نه تنها در حوزه آب زیرزمینی دچار خسران و زیان شده ایم در آبهای سطحی هم زیان های فراوان تحمل کرده ایم .
رضاییان افزود: دغدغه مسوولان در استان فارس این است که سال خشک جاری را طوری سپری کنند که آب به اندازه ای وارد سد درودزن شود که سهم آب شرب و آب صنعت سال آینده تامین شود .
وی ادامه داد: امروز همه مسئولان و کارشناسان در موضوع بحران آب وحدت نظر دارند، امیدوارم در اینکه چه باید کرد نیز وحدت نظر داشته باشیم. ما باید همگی برای برطرف کردن مشکل همگام شویم.
رضاییان با بیان اینکه فارس سالها بخشی از آب مورد نیاز استان های مجاور را تامین کرده است گفت: اکنون وقت آن است که این استان ها در تامین آب مورد نیاز استان فارس مشارکت کنند.
مهندس خلیل رضاییان اظهار داشت: استان فارس نیم قرن برای تامین آب به استان بوشهر کمک کرده است، حال که خشکسالی بر فارس سایه افکنده باید استان بوشهر به کمک فارس بیاید.
وی ادامه داد: ما نه تنها سال آینده نمی توانیم از منابع آبی کازرون آبی به بوشهر بدهیم بلکه باید از پایین دست این استان برای شهرستان کازرون آب بیاوریم.
رضاییان در ادامه گفت: استان فارس سالها آب مورد نیاز صنایع گل گهر کرمان را از نی ریز تامین کرده است، هم اکنون باید آبی که از خلیج فارس می آید و برای گل گهر تامین می شود، استان فارس را هم در بر گیرد.
مهندس حمیدرضا دهقانی نیز ضمن ارایه گزارشی در خصوص سیمای آب استان با اشاره به احادیث و روایات بزرگان دین خواستار تفکر در بحث آب شد و گفت: دین ما دین تفکر است و آنرا همتراز عبادت می داند، لذا بهتر است در این نکته تفکر کنیم که آیا نیت خیر اشتغالزایی و تامین امنیت غذایی با کشاورزی این سالها محقق شد یا بهتر است در الگوی مصرف تجدید نظر کنیم.
مدیرعامل آب منطقه ای فارس با تاکید بر اینکه در تمامی کارها باید مردم خودشان جدی باشند و حرکت کنند گفت: خوشبختانه این دغدغه برای مردم ایجاد شده که بحران آب جدی است و هنگامیکه که مردم آگاهی پیدا کردند که وارد کار شوند فرصت خوبی است که مسئولین و مدیران امر از آن باید استفاده کنند.
دهقانی با بیان اینکه باید در قوانین تجدیدنظر صورت گیرد خواستار آن شد درباره 19 هزار حلقه چاه فرم5 که در نوبت رسیدگی هستند به سرعت تصمیم گیری شود چرا که این چاهها مستحق دریافت مجوز نیستند و بالغ بر 4800 حلقه از این چاهها اصلا در زمین وجود ندارد بلکه کشاورز با آینده نگری اشتباه از الان برای دریافت مجوز چاهی که حفر نکرده اقدام نموده است.
وی به اقدامات آب منطقه ای در خصوص مقابله با بحران خشکسالی اشاره نمود و ابراز امیدواری کرد برپایی این جلسه منشا خیری باشد برای آنکه دغدغه مردم و مسئولین را انجام دهیم.